Gratis verzending binnen 24 uur op de gehele collectie !

Sorteren op :
Maak uw keuze Sorteren
  • Nieuw
  • Laagste prijs eerst
  • Hoogste prijs eerst
  • Merknaam: van a t/m z
  • Merknaam: van z t/m a

Alden Shoe Company

De geschiedenis van Alden Shoe Company begon rond 1884 in Massachusetts, Amerika. Meneer Alden, een echte ambachtsman, maakte hier met de hand schoenen van echt Shell Cordovan. Shell Cordovan is paardenleer dat alleen oude schoenmakers nog gebruiken. Waarom? Het is een kunst op zich om met dit leer te werken, en toch werken ze er bij Alden nog graag mee. Het leer wordt gelooid volgens eeuwenoude, puur plantaardige methode. Het duurt ruim zes maanden voor het leer zacht, soepel en duurzaam genoeg is. Het leer komt voornamelijk uit kleine looierijen in Europa en de Verenigde Staten. Wanneer je de schoen uit de doos tilt, komt de ledergeur je meteen tegemoet, en zo hoort het ! Elk paar handgestikte lederen schoenen vertegenwoordigt een meer dan een eeuw oude traditie van vakmanschap, en dat zie en voel je.

Naast het bijzondere leer waar Alden mee werkt, heeft het ook een speciale constructie voor het bevestigen van de zolen. Als een laag leer wordt gestikt op de flexibele bovenzool en daarna pas op de onderzool wordt gestikt is de hechting veel duurzamer. Bovendien wordt het comfort en de flexibiliteit door deze methode flink verhoogd. Niet voor niets is Alden gespecialiseerd in orthopedisch en medisch schoeisel. De schoenen hebben een betere stabiliteit, wat belangrijk is voor de gewrichten. Dit voel je dan ook meteen aan je benen en onderrug als je de schoenen aan trekt.

Zelfs toen de massaproductie in opkomst was, bleef Alden trouw aan zichzelf. Het merk bleef vertrouwen in kwaliteit in plaats van kwantiteit. Dit heeft als resultaat dat het de enige originele schoenmaker is die is overgebleven van de honderden die zich lieten verleiden door massaproductie. Dit vinden wij bij Van Dijk meer dan terecht ! Alden Shoe Company is de crème de la crème op schoenengebied; duurzaam, ondersteunen en geperfectioneerd in draagbaarheid.

Ondanks Alden Shoe Company is uitgegroeid tot een internationale business, is het toch nog klein gebleven. Het is nog steeds een familiebedrijf waarbij constante verbetering hoog in het vaandel staat. De klassieke patronen zorgen voor een uniek karakter met uitstekende pasvorm. Hoewel er tegenwoordig keuze is uit vele verschillende kleuren en modellen is het gespecialiseerd in nette schoenen en boots. Wat je ook kiest, bij Alden Shoe Company is iedere schoen een meesterwerk op zich.

Shop de items van Alden Shoe Company gemakkelijk online bij vanDijk ! Niet alleen halen we het allermooiste van de wereld naar onze webshop, maar ook naar onze winkel in Waalwijk. Hier kunnen wij je extra goed helpen met het vinden van mooie combinaties en de persoonlijke aandacht geven die je van ons gewend bent. Heb je verder nog vragen? Je kunt ons tijdens onze openingstijden bereiken op 0416-335512. Heb je geen tijd om te bellen? Dan staan we ook via de mail voor je paraat. Stuur een e-mail naar webshop@vandijkwaalwijk.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.